Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog
Verosímiles
Verosímiles
Menu
Artur Mas gana àmpliament i aspira la indepèndencia de Catalunya

Artur Mas gana àmpliament i aspira la indepèndencia de Catalunya

Sempre va ser el favorit. Avui ho ha aconseguit. Artur Mas i Gavarró, líder de Convergència i Unió (CiU) és el nou president de la Generalitat de Catalunya per als propers quatre anys, derrotant al desgastat tripartit liderat pel socialista José Montilla.
Així que segons els primers sondejos (60,8% vots escrutats) el nou parlament català tindrà tres noves forces de poder encapçalades per Convergència i Unió amb 62 cadires, li segueix el Partit Socialista Català amb 30 cadires, mentre que el Partit Popular va recuperar el tercer lloc amb 19 diputats, despullant a Esquerra Repúblicana de tal posició, la qual va passar al cinquè lloc amb 8 seients. El Partit de Joan Laporta, va aconseguir 3 escons i el partit de Joan Carretero va aconseguir una cadira. Això vol dir que els independentistes dominaran les decisions polítiques de la regió de Catalunya entre 2010-2014.
Entretant, ICV-EUiA (partit verd i comunistes), van obtenir 10 seients i es van situar en la quarta força dels 135 escons que conformen el total del Parlament.
La Tv3 canal autonòmic es va atrevir a donar els primers sondejos de la jornada electoral d'avui que va estar marcada per l'assistència del 61 % de la població electoral que s'estima en 5.363.356 convocats a votar, allunyant el fantasma de l'abstenció pel que fa al 2006.
El canvi polític és profund. Sens dubte és una nova etapa doncs els electors que viuen a Catalunya van canviar totalment als seus polítics de torn: els partits d'esquerra dirigits per José Montilla i un mort tripartit amb PSC- ICV-EUiA pels independentistes. El daltabaix dels socialistes és previsible i Zapatero haurà de posar les barbes en remull.
El missatge del conservador Artur Mar és clar, treballarà el camí cap a la independència cultural de Catalunya, no amaga que no se sent espanyol, que preferiria que la llengua oficial de Catalunya sigui per descomptat el català i que tots els que vulguin viure en aquesta regió d'Espanya a la vora del mediterrani respectin d'una vegada per sempre els símbols i tradicions dels catalans, que segons ell té una singularitat indiscutible. "Catalunya pot aspirar a moure's com un país independent i lliure" (sic.) i també insisteix "Políticament ens costa ser interlocutor amb el món, però sí que ho podem ser en el terreny cuttural". Descarta ara convocar un referend secessionista a favor de la independència.
Des de Verosímiles felicitem als simpatitzants del CiU, al guanyador Artur Mas i aspirem que governi superant les espectativas dels quals habitem en aquesta maca regió.
Per conèixer totes les dades en temps real punxa: www.3cat24.cat parlament-de-catalunya-votacio-2008-copia-1.jpg                                                          Parlament d'Catalunya per dins